english version

Sobotta Atlas de anatomie a omului, set 3 volume plus eBook plus online Sobotta. com

Preț: 650,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-8043-55-5
Anul publicarii: 2022
Ediția: 24
Pagini: 1376 pag., 1940 ilustratii
Format: 23.5 x 31.5 cm
Categoria: MEDICINE

DESCRIERE

Pentru prima data in limba română: Sobotta Atlas de anatomie a omului, set 3 volume plus 1 volum suplimentar Tabele, Mușchii, articulații și nervi inclusiv eBook in limba engleza si acces online www.Sobotta. com 
 
Vol 1 Anatomie generala si sistemul musculoscheletic
Vol 2 Organele interne
Vol 3 Capul, gatul si neuroanatomie
Vol 4 Tabele, Mușchii, articulații și nervi
 
Conținut digital Sobotta. com - eBook in limba engleza ! si bază completă de imagini la rezoluție înaltă, exerciții recapitulative de tip "drag & drop", ghid de disecție.
 
Consultanță științifică și traducere sub redacția: 
Prof. Univ. Dr. Filipoiu Florin Mihail
Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti
 
Prefață la ediția a 24-a în limba germană
În prefața primei ediții a atlasului său din mai 1904, Johannes Sobotta scria: ”Experiența îndelungată în cursurile de disecție a cadavrelor l-a determinat pe autor să se asigure că ilustrațiile sistemului nervos periferic și ale vaselor de sânge descriu structurile relevante în același fel în care studentul este obișnuit să le vadă pe cadavru, adică înfățișează împreună vasele și nervii din aceeași regiune. În plus, atlasul alternează între pagini de text și diagrame care ocupă o pagină întreagă. Diagramele conțin ilustrațiile cheie din atlas, în timp ce paginile de text – pe lângă schițe și desene schematice și legende – conțin un text scurt și concis pentru a ajuta studentul să găsească rapid informația atunci când folosește cartea în sala de disecție.”
Așa cum moda se schimbă în mod regulat, la fel se schimbă și obiceiurile de citit și de studiu ale studenților. Caracterul ubicuitar al multi-media și disponibilitatea imediată a informațiilor și stimulilor sunt cu siguranță principalele motive pentru care aceste obiceiuri se schimbă într-un ritm mult mai rapid decât oricând. Editurile trebuie să fie la curent cu aceste evoluții și cu așteptările în schimbare ale studenților cu privire la atlasele și manualele pe care doresc să le folosească, precum și să asigure disponibilitatea digitală a conținutului. Pe lângă discuțiile cu studenții și sondajele sistematice, un editor poate evalua uneori așteptările studenților analizând și piața de manuale. Manualele detaliate care pretind că sunt atotcuprinzătoare sunt tot mai des abandonate în favoarea manualelor care răspund didactic nevoilor educaționale ale studenților și acoperă conținutul cursurilor și examenelor acestora – fie că studiază medicina, stomatologia sau științele biomedicale. De asemenea, deși imaginile din atlase precum Sobotta au fascinat multe generații de medici și profesioniști medicali din întreaga lume cu reprezentările lor realistice precise ale disecțiilor reale, ele sunt uneori percepute de studenți ca fiind prea complicate și prea detaliate. Această realizare ne obligă să luăm în considerare modul în care putem construi pe baza punctelor forte evidente ale unui atlas – care în decursul a peste 100 de ani de tradiție și a 23 de ediții germane a devenit un etalon de acuratețe și calitate – pentru a întruni conceptele didactice moderne fără ca lucrarea în ansamblu să își piardă caracteristica unică, exclusivă și originalitatea.
 
Din motive educaționale, am păstrat conceptul original al lui Sobotta și am ales să publicăm atlasul așa cum este încă de la prima ediție, în trei volume: Anatomie generală și sistemul musculo-scheletic (1); Organele interne (2); și Capul, gâtul și neuroanatomie (3). Și în timp ce conceptul menționat în prefața primei ediții, adică corelarea imaginilor din Atlas cu un text explicativ, poate fi de modă veche, acum a revenit la modă – pur și simplu am modernizat conceptul. Fiecare imagine este astfel completată cu un scurt text explicativ pentru a prezenta studenților structura descrisă și pentru a explica de ce acele metode de disecție și de reprezentare au fost alese pentru acea regiune anume. Capitolele au fost structurate sistematic pentru a corespunde metodelor actuale de studiu, în timp ce diverse ilustrații au fost actualizate sau înlocuite. Majoritatea acestor noi ilustrații au fost concepute din punctul de vedere al cursantului, pentru a facilita studierea căilor cheie ale aprovizionării cu sânge și inervației. În plus, am revizuit numeroase ilustrații existente și am redus numărul de etichete, folosind caractere aldine pentru a facilita accesul la conținutul anatomic. Numeroasele exemple de practică clinică (”Aplicații clinice”) pun subiectul oarecum ”anost” al anatomiei în cea mai bună și vibrantă lumină, demonstrând începătorilor cât de relevantă este anatomia pentru viața lor profesională ulterioară și oferindu-le în avans un gust tentant al pregătirii lor clinice viitoare. O altă caracteristică revizuită este prefața introductivă la fiecare capitol, care rezumă conținutul și problemele cheie și include un caz clinic din viața reală. În plus, fiecare capitol se încheie cu un rezumat al întrebărilor care ar fi de obicei adresate la examenele orale de anatomie și la testele de examen. Ca și în ediția a 23-a, fiecare capitol conține o scurtă introducere în embriologia fiecărei regiuni a corpului.
 
 
 

REVIEW-URI

Rating general
3 (2 recenzii)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
1
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
1

Site e-Sobotta. com

Buna ziua !Site-ul e-Sobotta. com nu mai este functional ? In acest caz continutul digital cum se va descarca ?Multumesc !
Papp Lavinia.
Elsevier Germania, proprietarul continutului digital a facut modificari care aduc plus valoare cartii - veti primi și editia in limba engleză eBook a Sobotta !- Accesați pagina: https://www.sobotta.com/ - cu codul PIN va conectați si obtineți materialul suplimentar!
5

o bijuterie

inca de vremea cand tratate precum Testut - Latarjet sau Pierre Kamina (volume continuate si in zilele noastre prin editii succesive dar mai putin cunoscute la noi astazi..) faceau istorie in stiinta anatomiei omului, Sobotta aducea anatomia germana apoi germano-anglo saxona intr-o lumina stralucitoare cu esente unice. Sobotta, inseamna peste 100 de ani de evolutie! Am cumparat setul si va recomand +++ (celor care inca mai citesc) sa va bucurati de o carte de anatomie si bine facuta! +++

Cărți noi - MEDICINE

Created in 0.0389 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.